היתרונות הבריאותיים של הוויסקי

היתרונות הבריאותיים של הוויסקי

הוויסקי הוא לא רק אחד המשקאות הכי טעימים שתמצאו בסביבה אלא גם אחד הבריאים שיש.

למעשה, למרות שהוא מתהדר באפיל סקסי ומתקשר יותר לסיפורי המבשלות הסודיות של היבשת הישנה, הוויסקי הוא לא פחות מתרופה עתיקה.
אז איך הוא יגן על הלב שלכם, כיצד הוא מפחית את הסיכוי לחלות בסרטן ולמה הוא כל כך טוב למחלות החורף? הכל בכתבה הבאה.

תרופה טבעית להתקררות חורף

ידעתם שבתקופה של היובש הגדול בארצות הברית היו מוכרים וויסקי בבית מרקחת? כן, משקה הזהב הזה נחשב במשך דורות לתרופת טבעית לכל תחלואי החורף. 

החל מהצטננות קשה ועד לשיעול טורדני שפשוט לא רוצה לעבור, העובדה שהוויסקי מחטא את הגרון ומעלה את טמפרטורת הגוף היא ממש לא סוד רפואי. 

יחד עם זאת, חשוב לזכור שאסור לערבב אלכוהול עם תרופות.

מפחית את הסיכוי לחלות בסרטן

לא הרבה אנשים יודעים זאת אך לוויסקי יש לא פחות אנטי אוקסידנטים (נוגדי חמצון) מאשר ביין. 

יתרה מכך, הוא מכיל בדיוק את אותו נוגד החמצון החזק אשר מזוהה עם מלחמה ברדיקלים החופשיים ובהתפתחות של סרטן (ellagic acid).

 ללא ספק סיבה מספיק טובה בשביל לפתוח בקבוק חדש ולמזוג שוט של בריאות.

יעיל במניעה של דמנציה

למרות שאנחנו לא רוצים לחשוב על זה (תרתי משמע), לאוכל ולשתייה שלנו יש משמעות בקביעת העתיד הרפואי שלנו.

 ככה שאם נסתמך על המגזין פורבס (שיודעים משהו על חיים טובים) ועל מחקרים שנערכו בגרמניה בשנת 2011 ובארצות הברית בשנת 2003, נבין ששתייה קבועה של וויסקי איכותי עשויה להפחית בחצי את הסיכוי ללקות בדמנציה.

פתרון טבעי לכולסטרול גבוה והתקפי לב

הוויסקי הינו מדלל דם טבעי אשר מונע קרישה של הדם ולכן הוא נחשב לפתרון טבעי לשורה של בעיות לבביות. 

וזה לא משהו שאנחנו אומרים. 

במחקר של אוניברסיטת הרווארד היוקרתית, נמצא ששתייה מתונה של וויסקי יעילה בהפחתה של התקפי לב ומחקרים רפואיים אחרים מחזקים את הטענה. 

אגב, המחקר האחרון מצביע על הסינגל מאלט כבחירה הטובה ביותר ללב שלכם.

תורם למערכת העיכול

תמיד תהיתם מדוע האמריקאים נוהגים לשתות מעט וויסקי לפני ארוחות גדולות? אז כדאי שתדעו שזה בגלל שוויסקי הוא פשוט טוב למערכת העיכול. 

הוויסקי הוא בן לוויה מושלם לארוחות בשרים כבדות ומעבר לטעם הנפלא שהוא מוסיף לכל מנה, הוא פשוט דואג שלא תרגישו כבדים בסיום הארוחה.

 אז אם אתם מתכננים על האש בקרוב, שתוסיפו איזה שוט של וויסקי עם מעט קרח בצד. 

שומר על רמות הסוכר 

כולנו יודעים שוויסקי איכותי נשמר בחביות עץ למשך שנים אבל לא מודעים לעובדה שבתהליך הזה משתחררות חומצות שנלחמות ברמות הסוכר בדם. 

כך, ששתייה מתונה וקבועה של וויסקי משפיעה לטובה על ייצור הגלוקוז בכבד וכך דואגת במניעה של סכרת.

 בנוסף, שווה לזכור שבניגוד למשקאות אלכוהוליים אחרים, ריכוז הסוכר בוויסקי נחשב לנמוך במיוחד.

מווסת את רמות הסטרס

ברפואה העממית ניתן למצוא מגוון של עדויות שבהם צריכה מתונה של וויסקי הייתה כלי תרפויטי להרגעה ולשיפור מצב הרוח.

 יתרה מכך, בתרבויות רבות השתמשו בוויסקי כחומר מאלחש וההשפעה שלו על מערכת העצבים היא לגמרי לא דבר חדש. 

אז יין בהחלט משמח לבב אנוש, אבל גם ויסקי עוזר לעלות את המורל.

שורה תחתונה: לוויסקי יש מגוון של סגולות רפואיות שבהחלט שווה לקחת בחשבון. 

הוא תורם לבריאות של כלי הדם, מפחית את הסיכוי ללקות בדמנציה ונחשב לפתרון קלאסי למגוון של בעיות עיכול.

 ואם כל זה לא מספיק, הוא אפילו טוב למחלות החורף הקלאסיות. 

בהחלט שווה בדיקה.

 ושתייה.

Show All
Show All